Galerie Tetteroo

Galerie Tetteroo

Giclée-shop.

Shop in shop van Langstraat33.nl
Uw kadowinkel voor betaalbare kunst.

Bekijk onze Giclée Collectie

Galerie Tetteroo

Studio van der Plas aan de Langstraat in Wassenaar, tegenwoordig ook bekend onder de naam "Langstraat33", heeft al een aantal jaren 5 winkels onder 1 dak. Een printshop, een eigen lijstenmakerij, een camerawinkel, een studio en PostNL.

Daar is nu een leuke nieuwe winkel bij gekomen. De broers Allard en Délon Tetteroo, beide al jaren werkzaam bij Jan van der Plas, runnen er nu ook Galerie Tetteroo, gevestigd als zelfstandige shop-in-shop.

Délon en Allard Tetteroo

Giclée kunstreproductie

Veel mensen hebben graag kunst aan de wand. Slechts een enkeling kan zich een origineel schilderij veroorloven. Kunstenaars zijn altijd op zoek geweest naar manieren om hun werk te reproduceren, om daarmee een groter publiek te bereiken. Rembrandt deed dat bijvoorbeeld door middel van zijn etsen. Tegenwoordig bestaat er een geavanceerde reproductietechniek genaamd Giclée Print. Een mooi en betaalbaar alternatief. Giclée's zijn hoogwaardige kunstreproducties die het gevoel en de uitstraling van een origineel schilderij perfect overbrengen. Hierbij worden 64 fotografische scans van een schilderij samengevoegd tot één digitaal bestand. Een bestand dat de basis vormt van de kunstproducten van Galerie Tetteroo. Gemaakt in een beperkte oplage, op canvas of fine art paper. Door het gebruik van kleurechte pigmenten behoudt de giclée zijn kleur onder normale omstandigheden maar liefst 75 jaar.

Bekende namen

De uitgeverij van Galerie Tetteroo werkt samen met een selecte groep Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren. Onder wie bekende namen zoals Henk Helmantel, Roman Reisinger, en Juane Xue. Ze richten zich met name op hedendaags realisme. Oorspronkelijk een 19-de eeuwse kunststroming die er naar streefde de maatschappelijke werkelijkheid weer te geven, maar tegenwoordig een aanduiding voor figuratieve kunst die de werkelijkheid op een herkenbare wijze weergeeft. Of simpel gezegd: je ziet wat het voorstelt. Iets wat overigens niet leidt tot eenvormigheid. Want deze kunstenaars hebben allemaal hun eigen, originele visie op de werkelijkheid.

Certificaat van echtheid

De ingelijste giclée’s worden geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid en zijn al verkrijgbaar vanaf tachtig euro. Het is dan ook een uitermate geschikt kunstcadeau. Een bijzonder en blijvend aandenken voor een verjaardag, trouwdag, jubileum, huwelijkscadeau of relatiegeschenk.

Galerie Tetteroo verkoopt niet alleen giclée's, kunstboeken en glaskunst maar ook kinderboeken met illustraties van Marius van Dokkum.

Bestel ook uw Giclée bij Galerie Tetteroo

Uw online aankopen via onze webshop kunt u afhalen in onze winkel.